Advent – Érdi Tamással és a Ghymes együttessel várják a karácsonyt Balatonfüreden

Érdi Tamás zongoraművész koncertje, a Ghymes együttes műsora és forraltboros reformkori séta is várja a karácsonyra készülődőket Balatonfüreden a csütörtökön kezdődő adventi programsorozaton.

Mint Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek kedden elmondta, a város Villa Advent programjának fő helyszíne a Vaszary Galéria és annak kertje, amely ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat.

A Vaszary Galériában Rippl-Rónai József-kiállítást, Vasarely-tárlatot, a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből származó osztrák biedermeier képeket és a Pintér Galéria csaknem száz tételes adventi aukciós kiállítását is megnézhetik az érdeklődők.

A gyerekeknek külön tárlatvezetést tartanak, a Vaszary alkotóműhelyben pedig az adventi készülődés jegyében kézműves programokkal várják több alkalommal is a családokat. A felnőtteknek a reformkori városrész érdekességeit bemutató forraltboros sétát szerveznek.

A Vaszary Galéria kertjében rendezik meg december 16-án a városi karácsonyfaünnepet, ahol minden iskola saját készítésű díszekkel feldíszít egy karácsonyfát és szeretetvendégség várja a látogatókat.

Az első adventi hétvégén az Anna Grand Hotel dísztermében Érdi Tamás zongoraművész ad koncertet, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban pedig Advent fényei címmel táncgálát rendeznek. A közös ünnepvárás jegyében meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját is november 27-én.  December 6-án a Kisfaludy Galériában a Katáng együttes zenél óvodásoknak, december 15-én pedig a Ghymes együttes a városi gyermekkórusokkal együtt lép közönség elé a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.  Az adventi programot a Pintér Galéria adventi aukciója zárja december 17-én a Vaszary Galériában, valamint a felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye december 18-án a Római Katolikus Plébániatemplomban.

Szombatonként kézműves foglalkozások várják a gyerekeket az Arácsi Népházban és a Tourinform iroda Barkács Kuckójában is – fűzte hozzá a szervező.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?